- Autor: l.fruhaufova
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 63 |
Cibule | 76 |
Kapr | 261 |
Mrkev | 63 |
Petržel - kořen | 47 |
Petržel - nať | 12 |
Pór | 24 |
Kopr | 6 |
Smetana ke šlehání 33% | 200 |
Máslo čerstvé | 73 |
Mouka pšeničná hladká | 59 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,muškátový květ,vegeta, bylinky
Energetická hodnota celkem: 7753 kJ
Bílkoviny (g): 63,
Tuky (g): 143,
Sacharidy (g): 77,
SAFA (g): 90,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 646 kJ
Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 11.9, Sacharidy (g): 6.4, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Dáme vařit hlavu z kapra s celým pepřem a půlkou cibule. Na másle osmažíme cibuli, kořenovou zeleninu a zalijeme vývarem, přidáme nakrájené vnitřnosti, po té koření a zelené byliny a obrané maso z hlavy. Zahustíme jíškou a zjemníme smetanou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.